Kan ik mijn aankoop bij jullie ophalen?

Wij zijn geen winkel waar je langs kunt komen, maar als je contact met ons opneemt is het altijd mogelijk om je bestelling op een afgesproken tijd op te halen.

Uw eigen sieraad?

Zit er in onze collectie niet iets van uw gading of wilt u iets speciaals, wij kunnen altijd samen met u een armband op maat maken.

U kunt hiervoor contact opnemen met ons via contact@liquelythings.nl.

Zit er garantie op de producten?

Op al onze armbanden en sieraden zit 6 maanden garantie, tenzij anders aangegeven.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

Als de bestelling op voorraad is, versturen wij de bestelling binnen 72 uur.

Verzendingen vinden standaard plaats via PostNL. Indien u een spoedbestelling heeft neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden

Kadobon

Je kan bij ons kadobonnen bestellen vanaf €10,- en dit in een leuke verpakking naar een ander adres laten sturen.

Maak het sieraad van jezelf

Het is verstandig voor het eerste gebruik de steen van jou te maken.

Of je er nou in gelooft of dat je twijfelt, het kan absoluut geen kwaad.

Als je het sieraad (steen) gekocht hebt en wilt gaan dragen is het een prettig idee om het sieraad

van te voren te reinigen. Dit kun je doen door een doekje met lauw water te bevochtigen en voorzichtig de stenen van het sieraad te reinigen. Let op! Dit kun je niet met alle sieraden en/of stenen doen.

Lees dit op onze index van alle stenen in de sieraden die wij gebruiken goed na in onze webshop.

Terwijl je het sieraad (steen) aandachtig schoonmaakt, geef het dan even de aandacht.

Waarschijnlijk wrijf je er toch al overheen en voel je hoe de armband voelt en hoe ligt het in je hand.

Terwijl je dit doet, bedenk je ondertussen wat en waarom je hem aangeschaft hebt.

Waarbij het fijn is als je de steen helpt en ondersteunt.

Bedenk voor jezelf met welk doel je dit sieraad hebt gekocht en schrijf de intentie op papier.

Het lijkt een beetje vreemd, maar voor sommige werkt het echt!

Als je er gevoel bij hebt, werkt het vaak prettig om tijdens een meditatie het sieraad bij je te hebben zodat je de intenties die je hebt opgeschreven aandachtig kunt benoemen, zodat je in het dagelijks leven steeds er aan herinnerd wordt waarom je dit sieraad hebt aangeschaft.

Verder is het noodzakelijk voor een optimale werking om je steen regelmatig dat kleine beetje aandacht te geven. Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes inkomen, is dat een teken dat hij aandacht nodig heeft, en gereinigd of opgeladen moet worden.

Hoe vaak je de steen reinigt en oplaad hangt af van welke steen het is en waarvoor je hem gebruikt. Belangrijk is hierbij naar je gevoel te luisteren. Als je gevoelig bent voor de werking van de steen laat je dan hem leiden. Als de werking minder wordt of als de steen hard heeft moeten werken en dus veel negatieve energie heeft opgenomen moet je natuurlijk de steen ook verzorgen.
We hebben het dan over het ontladen en opladen van de edelstenen in het sieraad.

 

Ontladen

Edelstenen nemen in meer of mindere mate negatieve energie op uit de omgeving. Dit verschilt per steen. Er zijn stenen die zichzelf reinigen, zoals citrien, kyaniet en seleniet, welke in principe die extra gereinigd hoeven te worden. Andere stenen, zoals barnsteen, toermalijn en labradoriet nemen al veel energie op en moeten dus vaker ontladen worden. Ontladen kan op de volgende manieren.

 

Water

Houd de steen voor minstens 5 minuten onder stromend water. Dit is een van de snelle manieren om de steen te ontladen. Maar niet geschikt voor elke steen in het sieraad.

 

Aarde: het in de aarde stoppen van je steen zorgt ook dat hij zijn negatieve energie kwijt kan.
Laat de steen voor minstens een nachtje in de aarde zitten. Hoe langer hij in de grond zit hoe grondiger de reiniging is. Het is een zacht reinigende methode die voor bijna alle stenen veilig te gebruiken is.

 

Hematiet

Ook is dit een veilige en zachte manier om je stenen in je sieraden te reinigen.
Leg een paar getrommelde hematiet steentjes in bijvoorbeeld een abaloneschelp en leg het sieraad in de schelp het liefst onder de steentjes.
En laat het vervolgens gedurende 24 uur ontladen.

Salie of wierook: door salie of wierrook te branden en die steen door de rook hiervan te halen met een sterke intentie om de steen te reinigen kan je steen/sieraad ook ontladen worden. Het gaat hierbij om de reinigende kruiden of wierrook. Sandelhout is prima geschikt.

Amethist: door je steen gedurende 12 uur op een geode cluster of tussen de amethist steentjes te leggen wordt hij ook gereinigd.

 

Opladen:

Opladen kan op verschillende manieren.
De werking en intensiteit worden vergroot of versterkt door regelmatig te steen op te laden. Opladen kan op de volgende manieren.

Maanlicht: leg je steen /armband minstens 1 nacht in het maanlicht. Dit kan gewoon achter het glas op de vensterbank, hij vangt het licht wel op. Dit is een veilige methode om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Het meest geschikt is natuurlijk de opkomende of volle maan.

 

Zonlicht; Ook zonlicht is geschikt om je steen in het sieraad op te laden. Dit is wel intensiever licht en lang niet voor alle stenen geschikt. Diverse stenen verliezen door het felle zonlicht hun kleur, zoals bijv. amethist, celestiet, rozenkwarts, aquamarijn. Leg om op te laden je sieraad gedurende de dag in de opkomende en ondergaande zon, dit kan ook gewoon in de vensterbank. Haal hem daar weg als de zon op z’n felst is.

Een veilige en zacht manier om op te laden is bergkristal. Leg je sieraad gedurende 24 uur op een bergkristal cluster of in een abaloneschelp gevuld met bergkristal steentjes en leg vervolgens je sieraad met edelstenen in het bakje en laad vervolgens de gedurende 24 uur het sieraad weer op.

 

Ook kun je je stenen in het sieraad reinigen in: Seleniet gedurende 12 uur.

Himalayazout geniet ook de voorkeur om te laden, alleen mogen de stenen echter nooit direct in contact komen met het zout. Dus leg de Himalyazout in een glazen schaal, en doe in een apart schaaltje het sieraad, en zet het er naast. Gedurende 12 uur naast elkaar laten staan.